היתרונות של שימוש ביועץ עסקי לניהול תקין

שימוש ביועץ עסקי לניהול תקין

בעלי העסקים עומדים בפני לא מעט אתגרים קשים ומורכבים שמקשים על ניהול העסק. הם מושפעים משינויים כלכליים, ממצבים בטיחותיים ונדרשים לתפקד בשוק רווי תחרות. מצב העסק משפיע על  כושר ההישרדות של העסק, אך לא רק. מאחורי כל עסק עומדות משפחות רבות התלויות בעסק לפרנסתן, משפחתו של בעל העסק, של  בעלי התפקידים הבכירים בעסק, העובדים ועוד.

יועץ עסקי מומלץ מקצועי עשוי להשפיע על ההתנהלות הפיננסית של העסק, על השגשוג שלו ועל ההצלחה. פנינו אל היועץ העסקי שלומי גבאי וביקשנו ממנו לשמוע מה יועץ עסקי יכול לתרום לרווחת העסק, לשכנע אותנו למה חשוב להעסיק יועץ עסקי וללמד אותנו איך לנהל עסק נכון.

אני מזמין אתכם לעשות את הצעד הראשון בשיחת ייעוץ ללא התחייבות

איך לנהל עסק נכון – מתי ולמה חשוב להיעזר ביועץ עסקי

כבר בשלב הקמת העסק רצוי להיעזר בשירותיו של יועץ עסקי, מסביר שלמי גבאי, יועץ עסקי בעל ניסיון רב שנים. חשוב לקבוע אילו מוצרים או שירותים ישווק בעל העסק, האם יש להם ביקוש, האם קיימת תחרות גדולה בתחום, מהי עלות הייצור של המוצר ואיך לקבוע תמחור נכון. יש להחליט גם על נהלי עבודה, על חלוקת תפקידים בין העובדים ועוד.

יועץ עסקי יעזור לבנות תקציב נכון לעסק

כדי לדעת מהי המסגרת התקציבית שאתה יכול העסק לעבוד, ממליץ שלומי גבאי לרשום את ההכנסות הצפויות לעסק, את ההוצאות הצפויות וההפרש בין שני הסעיפים יהיה המסגרת התקציבית שאתה העסק יוכל לעבוד.

בהתאם למסגרת התקציבית, בעל העסק יחליט כמה עובדים הוא יכול לגייס לעסק שלו, מה תהיה רמת השכר שלהם, מה יהיו גובה דמי השכירות ובהתאם לכך ייקבע מיקום העסק, הוצאות שיווק, פרסום ועוד. חשוב לוודא שהעסק עומד במסגרת התקציבית ולא פורץ אותה.

יועץ עסקי יסייע לנהל תזרים בצורה נכונה

עסקים קמים ונופלים על תזרים. התזרים הוא זה אשר משקף את מצב העסק, את הנזילות של העסק ואת הרווחיות שלו. גם כאשר החברה היא רווחית, לעתים הפער התזרימי שלה לא מאפשר לה להמשיך את הפעילות השוטפת כמו למשל, כאשר יש הבדל בין מועדי התשלום לספקים ובין קבלת התשלום מהלקוחות. יועץ עסקי יבחן את צרכי האשראי לטווח הקצר והארוך, ילמד מהו הפער התזרימי של העסק ויחפש דרכים איך לממן את הפער כמו, לדוגמה, הגדלה זמנית של מסגרת האשראי, הלוואת גישור, הזרמת הון עצמי ועוד (ראו גם גיוס משקיעים).

יועץ עסקי יסייע לבעל העסק לפעול כל הזמן להגדלת הרווחיות

נתוני הסטטיסטיקה לא מעודדים. עסקים רבים נסגרים מדי שנה ועל פי הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים רוב העסקים נסגרים בשל חוסר רווחיות. כדי לשפר את הרווחיות יש לנקוט במספר פעולות:

יש צורך בתמחור נכון, תמחור שייקח בחשבון את כל העלויות הישירות והעקיפות של העסק ולשקלל אותן במחיר המוצר.

איתור לקוחות חדשים – חשוב להביא לקוחות חדשים כדי להגדיל את מחזור המכירות ולשפר את הרווחיות של העסק. יועץ עסקי יסייע בבחירת הדרכים לאיתור לקוחות חדשים כמו שיווק ומכירה בדיגיטל, בניית אפליקציה, שירותי משלוחים ועוד.

יועץ עסקי בשיתוף עם בעל העסק יפעל להצבת מטרות ויעדים

המטרות והיעדים של בית העסק צריכים להיות הגיוניים, ברי ביצוע, מדידים ועם מנגנוני בקרה. את מנגנוני הבקרה יש לתרגם ליעדים שבועיים, חודשיים, רבעוניים, שנתיים ועוד, ובכל נקודת זמן יש לבדוק את קצב ההגעה ליעדים.

להקטין את ההוצאות

יועץ עסקי יבדוק את הוצאות העסק ויחפש את הדרכים איך להקטין אותם כמו, לדוגמה, להקטין את שכר הדירה באמצעות מעבר למיקום זול יותר, לעבור לאמצעי שיווק זולים יותר כמו פרסום דיגיטלי לעומת פרסום במדיות אחרות, צמצום כוח אדם מיותר ועוד.

רוצים לנהל נכון את העסק, להגדיל את הרווחיות ולהגיע ליעדים, צרו קשר עם שלומי גבאי יועץ עסקי ותיק ומנוסה. שלומי גבאי צבר ניסיון בשיפור תהליכי עבודה והרווחיות של מאות עסקים, הוא ידע גם איך לעזור לכם.

שאלות ותשובות

יועץ עסקי יכול לתרום במגוון תחומים, במתן חוות דעת נוספת להחלטות שבעל העסק מקבל במהלך הניהול, בבניית תזרים מזומנים נכון, בניהול כוח אדם, בבחירה של ערוצי השיווק האפקטיביים ועוד.

תהליך הייעוץ העסקי בנוי ממספר שלבים, אבחון ראשוני, אבחון בעיות מעמיק, בנייה של אסטרטגיה, הכנת תכנית עבודה וביצוע התוכנית.

לשירותיו של היועץ העסקי אין מחיר אחיד. יש יועצים הגובים שכר לפי פרויקט, יש הגובים שכר לפי שעות, יש הדורשים שכר חודשי ועוד. כעיקרון, גובה השכר של היועץ נגזר מגודל העסק ומכמות של שעות העבודה הנדרשות.

שלומי גבאי
שלומי גבאי

יועץ עסקי המלווה חברות ועסקים מסקטורים מגוונים במטרה להפוך אותם לרווחיים ומובילים בתחומם.

מאמרים נוספים

אודות שלומי גבאי

שלומי גבאי, יועץ עסקי המלווה חברות ועסקים מסקטורים מגוונים במטרה להפוך אותם לרווחיים ומובילים בתחומם. בתהליך הליווי, מבצע שלומי אנליזה לעסק ברמת המאקרו והמיקרו.

למידע נוסף >>>

תוכן עניינים

דברו איתי