האתגרים של הקמת עסק ואיך להתמודד איתם?

שלומי גבאי

שלומי גבאי

ייעוץ עסקי ומנטורינג למנהלים

בכל שנה נפתחים מעל ל45,000 עסקים חדשים שמחצית מהם נסגרים בסוף שנת הפעילות הראשונה ושליש נוסף נסגר כעבור חמש שנים בממוצע. הנתונים האלו מלמדים על הקשיים והאתגרים הרבים העומדים בפני בעלי העסקים בהקמת העסק ובתפעולו בשנים הראשונות.

יזמים ואנשי עסקים רבים פותחים עסקים בלי להכיר היטב את התחום שבו הם פועלים, בלי לדעת איך מנהלים משא ומתן, בלי לדעת איך מנהלים חשבון בנק עסקי ועוד.

לשלומי גבאי יועץ עסקי ותיק יש טיפים ועצות טובות איך להתמודד עם הקשיים שבהקמת עסק, אך לפני שהוא מפרט אותם הוא מבטיח שלכל בעיה כמעט תמיד יש פתרון ועם קצת יצירתיות והרבה ניסיון אפשר לצלוח בהצלחה את הקמת העסק ותפעלו .

אני מזמין אתכם לעשות את הצעד הראשון בשיחת ייעוץ ללא התחייבות

מהם האתגרים של הקמת עסק ואיך להתמודד איתם?

האתגר: ניהול עסק בתקופות של אי ודאות כלכלית

בעלי עסקים רבים מתמודדים עם אי ודאות כלכלית במיוחד בתקופתנו שבה הכלכלה העולמית ניצבת בפני קשיים ובעיות. כדי להצליח גם בתקופה של אי ודאות כלכלית בעלי העסקים צריכים ללמוד להסתגל במהירות לתנאי השוק המשתנים.

הנה כמה טיפים שיסייעו לכם להצליח בתקופות של אי ודאות כלכלית:

נסו לגוון עד כמה שאפשר את אפשרויות ההכנסה: הסתמכות רבה על מוצר או שוק בודד יכולה לחשוף את העסק לסיכון משמעותי. גיוון של אפשרויות ההכנסה יכול לעזור להפחית את ההשפעה של תנודות כלכליות במגזרים או אזורים ספציפיים.

בניית עתודות מזומנים: שמירה על עתודות מזומנים שתספק הגנה בתקופות של אי ודאות פיננסית. כסף מזומן הנמצא בהישג יד יכול לעזור להתמודד עם משבר זמני ולנצל הזדמנויות כשהן מתעוררות.

צמצום חובות ומינוף: רמות גבוהות של חוב עלולות להשפיע על הישרדות העסק בתקופות של מיתון. שאפו לצמצם את החוב ואל תמהרו לקחת התחייבויות חדשות. אם אתם צריך מימון לעסק, בדקו אפשרויות להלוואות עם תנאים נוחים.

שפרו את ניהול העלויות: חפשו הזדמנויות לצמצום העלויות מבלי להתפשר על האיכות. חשוב לייעל את מערך התפעול ולנהל משא ומתן עם הספקים כדי להשיג תנאים טובים יותר.

שמרו על הלקוחות: בתקופות של אי ודאות כלכלית שימור לקוחות הופך להיות חשוב מתמיד. התמקדו במתן שירות לקוחות מעולה ושמירה על קשרים חזקים עם הלקוחות שלכם. לקוחות נאמנים ממשיכים, בדרך כלל, לתמוך בעסק גם בתקופות פיננסיות קשות.

נסו לפרוץ לשווקים חדשים: כניסה לשווקים חדשים או הצגת מוצרים חדשניים יכולות לפתוח אפיקי הכנסה חדשים ולייצב את העסק שלך.

אתגרים קשים בעת הקמת העסק חדש
אתגרים קשים בעת הקמת העסק חדש

האתגר: השוק רווי בתחרות

התחרות בשוק רווי ותחרותי יכולה להיות קשה ומאתגרת, אבל ישנן אסטרטגיות שיכולות לעזור לעסקים להתבלט ולשגשג.

צרו בידול: הצעד הראשון הוא להבין מה מייחד את העסק שלך ומה מבדיל אתכם מהמתחרים. התמקדו בנקודות הייחודיות לכם והשתמשו בהם כבסיס לשיווק.

פנו לשוקי נישה: במקום לנסות לפנות לקהל רחב, כדאי למקד את המאמצים בפנייה לשוקי נישה ספציפיים שבהם ידעו להעריך את היתרונות ואת הייחודיות שלכם. שווקי נישה הם לרוב פחות תחרותיים ועל ידי פנייה לקהל מסוים, אתם יכולים להתאים את השירותים והמסרים השיווקיים שלך בצורה יעילה יותר.

אסטרטגיית האוקיינוס הכחול: "אסטרטגיית האוקיינוס הכחול" היא תפיסה המעודדת עסקים ליצור פלח שוק נאמן על ידי הצעת הצעות ערך ייחודיות. זה כרוך במציאת דרכים לבדל את עצמך מהמתחרים במקום להתחרות מולם ישירות באותה המשבצת. בדרך זו תוכל למצוא לעצמך פלח שוק שבו רמת התחרות תהיה נמוכה יותר.

אם אתם עוסקים בתחום טיפולי, לדוגמה, ערכו רשימה של כל החוזקות והתועלות שלכם והבליטו אותם בעת בניית המותג. שתפו את קהל הלקוחות הפוטנציאלי בסיפורים שלכם, בערכים שלכם, בניסיון ובאהבה שלכם למקצוע.

השתמש בשיווק תוכן: שיווק באמצעות תוכן מאפשר לכם להציג את המומחיות ואת נקודת המבט הייחודית שלך ולבנות מערכת יחסים מתמשכת עם הלקוחות הפוטנציאליים. צרו תוכן בעל ערך ואינפורמטיבי באמצעות פוסטים בבלוג, סרטונים, מדיה חברתית ועוד. זה יבסס אתכם כאוטוריטה ומובילי דעה בתחום שלכם.

האתגר: תמחור ורווחיות

בעלי עסקים רבים נכשלים בשל תמחור לא נכון וכתוצאה מכך גם היעדר רווחיות. תמחור המוצרים היא תורה שיש ללמוד אותה. אל תסמכו על עצמכם במיוחד אם עדיין לא צברתם מספיק ניסיון. התייעצו עם רואה חשבון או עם יועץ עסקי שיסייעו לכם להבין מהן העלויות של המוצר, מהן העלויות הנלוות ואיך לגלם אותם במחיר המוצר.

האתגר: מחסור בעובדים

המחסור בעובדים מהווה אתגר עסקית משמעותי לעסקים בשנת 2023. כאשר האבטלה בשפל היסטורי, חברות מתמודדות עם הקושי למשוך ולשמר כישרונות מובילים. התחרות על עובדים מיומנים היא חזקה, ומי שלא מצליח לתעדף את שביעות רצון העובדים מסתכן באובדן עובדים טובים לחברות מתחרות.

כדי להתמודד עם הנושא הזה, בעלי עסקים חייבים לשים דגש חזק על טיפוח תרבות עבודה חיובית. יצירת סביבת עבודה תומכת, משתפת פעולה ומעריכה היא בעלת חשיבות עליונה בשמירה על העובדים הטובים. תקשורת פתוחה, הכרה בהישגים והקניית תחושת מטרה והגשמה בעבודה הם מרכיבים מכריעים בתרבות עבודה חיובית.

משכורות והטבות הן גורם חיוני במשיכת עובדים חדשים ובשימור על העובדים הוותיקים.

עובדים רוצים לקבל פיצוי הוגן על מאמציהם ולדעת שהתרומה שלהם להצלחת העסק, מוערכת על ידי המנהלים. הצעת משכורות מעל המינימום, בונוסים תחרותיים והטבות נוספות יכולים לעזור בשמירת הכישרונות הטובים בעסק שלכם.

מתן הזדמנויות רבות לצמיחה והתפתחות מקצועית היא גורם קריטי נוסף למשיכת עובדים ושימורם. עובדים מחפשים תחושה של התקדמות וקידום בקריירה שלהם ורוצים להיות בטוחים שהמעסיק שלהם משקיע בהצלחתם. מתן תוכניות הכשרה, יוזמות פיתוח ומסלולים ברורים לקידום הקריירה יכולים לשפר משמעותית את נאמנות העובדים.

בנוסף, עסקים צריכים לשקול להציע סידורי עבודה גמישים ואפשרויות לעבודה מרחוק. ככל שהאיזון בין עבודה לחיים הופך חשוב יותר ויותר עבור עובדים, חברות המספקות גמישות בלוחות הזמנים שלהן נוטות יותר למשוך ולשמור על כישרונות מובילים.

שאלות ותשובות

האתגרים העיקריים שבעלי עסקים עשויים להתמודד איתם הם: התחרות בשוק, גיוס ושימור עובדים מוכשרים, התמודדות עם תנאים כלכליים משתנים ותמחור נכון של המוצרים.

כדי להתמודד עם תנאים כלכליים משתנים, חשוב לפתח תוכניות עסקיות שיתאימו את פעולות העסק לסביבת השוק המשתנית. חשוב לנהל את המזומנים בצורה חסכונית ולהימנע עד כמה שאפשר מלקיחת התחייבות כספיות חדשות.

חשוב ליצור סביבת עבודה נעימה ותרבותית, להעניק לעובדים משכורות מתגמלות ובונוסים ולאפשר להם להתקדם בקריירה.

שלומי גבאי
שלומי גבאי

יועץ עסקי המלווה חברות ועסקים מסקטורים מגוונים במטרה להפוך אותם לרווחיים ומובילים בתחומם.

מאמרים נוספים

אודות שלומי גבאי

שלומי גבאי, יועץ עסקי המלווה חברות ועסקים מסקטורים מגוונים במטרה להפוך אותם לרווחיים ומובילים בתחומם. בתהליך הליווי, מבצע שלומי אנליזה לעסק ברמת המאקרו והמיקרו.

למידע נוסף >>>

תוכן עניינים

דברו איתי

אני מזמין אתכם.ן לספר לי על העסק שלכם, האתגרים והמטרות: