כמה עולה הקמת עסק?

שלומי גבאי

שלומי גבאי

ייעוץ עסקי ומנטורינג למנהלים

כמה זה באמת עולה הקמת עסק

אחד הנושאים המרכזיים המעסיקים יזמים בצעדים הראשונים של הקמת עסק הוא חישוב העלויות, אך משימה זו עלולה להיות משימה מאתגרת, שכן היא משתנה מאוד בהתאם לאופי העסק, המיקום, הענף ועוד גורמים שונים. לכן לפני שמקימים עסק חשוב לבדוק את העלויות האובייקטיביות של הקמת העסק בתחום האינדיבידואלי לצד עלויות המתאימות להקמת כלל העסקים כמו השקעות בנדל"ן, שכירות או קנייה של חנות, משרד או מפעל, רכישת ציוד, עלויות ראשוניות של רישום ברשויות השונות ועלויות נוספות.

חשוב לזכור שתכנון פיננסי מדויק הוא חיוני להצלחת העסק. לכן מומלץ להתייעץ עם יועץ פיננסי או יועץ עסקי שיוכלו לעזור לכם ליצור תכנית פיננסית מפורטת ומותאמת לפי המודל העסקי והצרכים הספציפיים שלכם.

שלומי גבאי

אני מזמין אתכם לעשות את הצעד הראשון בשיחת ייעוץ ללא התחייבות

כמה באמת עולה הקמת עסק – באדיבות שלמה גבאי, יועץ עסקי ותיק ומיומן

לפני הקמת עסק יש לבחון עלויות ספציפיות בתחומים שונים:

מחקר שוק:

לפני פתיחת עסק סביר להניח שתידרשו לבצע מחקר שוק כדי להבין את קהל היעד את המתחרים ואת המגמות בתעשייה. מחקר השוק עשוי להיות כרוך ברכישת דוחות מחקרי שוק או בביצוע סקרים שעלותם יכולה להגיע בממוצע בין כמה מאות דולרים ועד לאלפי דולרים.

רישום עסקים ועמלות משפטיות:

רישום העסק ברשויות הממשלתיות המתאימות וקבלת הרישיונות וההיתרים הנדרשים יגרור עלויות. הוצאות אלו יכולות לנוע בין כמה מאות לכמה אלפי דולרים, בהתאם למיקום של בית העסק ולמורכבות של הדרישות המשפטיות.

כדי להירשם ברשויות המקומיות חשוב להחליט מהי צורת ההתאגדות המתאימה לעסק. האם העסק יבחר להתחיל את דרכו כעוסק פטור, כעוסק מורשה, כשותפות או כחברה. את צורת ההתאגדות יש לקבוע בהתאם לצפי של הרווחים בשנה הראשונה. חשוב לדעת כי אם ההחלטה היא להקים חברה בע"מ יידרשו עלויות שונות ויקרות יותר מאשר בהתאגדויות אחרות כמו תשלום אגרה, תשלום שכר לעורך דין שיעסוק בהקמת החברה וברישום החברה.

פיתוח תכנית עסקית:

יצירת תוכנית עסקית מקיפה היא חיונית במיוחד אם אתם מתכננים לחפש מימון ממשקיעים או מלווים. שכירת יועץ עסקי או איש מקצוע שיעזור לך לפתח תכנית עסקית שאותה תוכלו להציג בפני המשקיעים עשויה לעלות כמה מאות עד כמה אלפי דולרים.

תשלומים לגופים ויועצים חיצוניים

כדי להבטיח הקמה חלקה של העסק מבחינות שונות כמו בחינה כלכלית, בחינה שיווקית ועסקית רצוי להיעזר במומחים מקצועיים בתחומים האלו. אומנם הוצאות אלו עלולות להכביד על העלויות של הקמת העסק, אך חשוב לזכור שאלו תחומים חשובים שאם לא נשקיע בהם ההשקעה שהשקעתם בפתיחת העסק עלולה לרדת לטמיון.

השכרת משרדים או חנות:

אם אתה צריכים שטח נדלנ"י לפעילות העסקית שלכם, תצטרכו לקחת בחשבון את העלויות  של השכירות. העלויות יכולות להשתנות משמעותית בהתאם למיקום ולגודל החלל.

ציוד ומלאי:

עלות הציוד החיוני והמלאי הראשוני תלויים בענף הייחודי שבו אתם עוסקים. חשוב להצטייד במכשירים ובכלים החיוניים להפעלת העסק  והעלויות יכולות לנוע בממוצע בין כמה אלפים לעשרות אלפי דולרים, ובתחומים מסוימים אפילו ליותר.

כדי להתגבר על ההוצאה הגבוהה מציע מניסיונו יועץ עסקי, כי במקרים שבהם העלויות בהשקעה לציוד גבוהות כדאי לשקול רכישת ציוד מיד שנייה במצב טוב עד שהעסק יתחיל להרוויח ויכניס כספים שיאפשרו את החלפת הציוד המשומש בציוד חדש.

אתר אינטרנט ושיווק:

בניית אתר מקצועי ושיווק העסק שלך הם קריטיים בעידן הדיגיטלי של היום. עבור עסקים מסוימים השיווק והנוכחות ברשת האינטרנט היא אחד מהכלים החיוניים ביותר להצלחה להגדלה ולשימור של מעגל הלקוחות הן בעת הקמת העסק והן בהמשך. הקמת חשבון אינסטגרם או פתיחה והפעלה של דף פייסבוק והשיווק של האתר יכול להשתנות מאוד בהתאם לתחום שבו אתם עוסקים, לצרכים ולאסטרטגיה שלכם. בממוצע לצורך השיווק ברשת ידרשו אלפי שקלים לכל הפחות שאותם חשוב לקחת בחשבון כחלק מעלויות ההקמה של העסק.

שירותים וביטוחים:

הקמת שירותים כמו חשמל, מים, אינטרנט ועוד עבור מיקום העסק ורכישת ביטוח עסק צריך להיכלל גם בחישוב העלויות.

משכורות ושכר:

אם אתם מתכננים להעסיק עובדים מיד לאחר הקמת העסק, תצטרכו לתקצב את המשכורות ואת ההטבות שלהם.

הקצאת מזומנים לשעת הצורך:

חשוב שיהיו לכם כסף מזומן בצד שישמש להוצאות בלתי צפויות או במקרה שבו הצמיחה העסקית הראשונית תהיה איטית מהצפוי.

באופן עקרוני בהערכה גסה, להקמת עסקים קטנים נדרש בממוצע בין כמה אלפים לעשרות אלפי דולרים עבור ההקמה ותקופת הפעילות הראשונה, לעסקים בינונים ולעסקים גדולים תידרש השקעה גדולה יותר בהתאם. עם זאת, כדאי לדעת כי בעסקים מסוימים עם ציוד מיוחד או כשיש צורך בהקמת תשתית משמעותית הסכום הנדרש להקמת העסק עלול לגדול בצורה משמעותית.

לסיכום, הקמה של מיזם עסקי היא אבן דרך מכרעת הדורשת תכנון מדוקדק והתחשבות בהיבטים המיידיים והעתידיים. אבן היסוד של כל עסק מצליח טמונה ביציבות הפיננסית שלו, המחייבת התייחסות מחושבת לשלבים השונים של פעילות העסק. חשוב לדעת אילו צעדים  יש לנקוט ואת הסדר ההגיוני שבו יש לבצע אותם. כדאי מאוד להיעזר בשירותיו של יועץ עסקי או פיננסי כבר מתחילת המסע שכן השותפות בין בעל העסק לבין היועץ העסקי מבטיחה צעדים בטוחים ויציבים  היטב לעבר ההצלחה ולא משאירה מקום לפספוסים בדרך.

שאלות ותשובות

כאשר אנו חושבים כמה עולה הקמת עסק ראשית יש לקחת בחשבון את העלות של הקמת אתר אינטרנט. עלויות הקמת האתר משתנה בין החברות השונות העוסקות בהקמת אתר. יש לקחת בחשבון את העלות הבסיסית של הקמת האתר ואת התוספים הנדרשים בהתאם לדרישות האינדיבידואליות.

העלויות הראשונות הן עלויות של רכישת ציוד ומלאי, שיווק, משכורת לעובדים, שכירת יועצים מומחים בתחומים שונים ועוד.

כמות הכסף שמומלץ להכין בעת הקמת עסק תלויה בסוג העסק ובכמות הלקוחות שתרצה לגייס מראש.

שלומי גבאי
שלומי גבאי

יועץ עסקי המלווה חברות ועסקים מסקטורים מגוונים במטרה להפוך אותם לרווחיים ומובילים בתחומם.

תוכן עניינים

מאמרים נוספים

אני מזמין אתכם.ן לספר לי על העסק שלכם, האתגרים והמטרות: